Bakla kısa bir süre tazgahlarda kalıyor, şimdi de tam zamanı..Nisan ayı boyunca can erik, taze soğan, sarımsak, kekik, kuşkonmaz, bakla, balıklardan mercan, levrek, kılıç, kırlangıçın bol ve lezzetli günleri.. Bu minik bilgi de aklınızda olsun.
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA
Malzemeler:
- 1/2 kg kılçıksız taze bakla
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un -Yeteri kadar su(bekletmek için)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker(2 kesme şeker)
- 1 tatlı kaşığı un
- Sarımsaklı yoğurt
- Bir tutam dereotu
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA nın yapılışı:
- Yeterince suyun içine unu karıştırıp bir kenarda bekletiyoruz.
- Baklaları iyice yıkayıp, varsa kılçıklarını alarak eğer büyükse bir parmak boyunda ikiye kıralım, değilse bütün halde uçlarını temizleyip kararmaması için unlu suya atalım
- Soğanımızı piyazlık doğrayalım ve yağda sarartalım
- Suyunu iyice süzdürdüğümüz ve kuruladığımız baklaları üzerine yerleştirelim, soğanlarla karıştıralım, kısık ateşte 10 dakika sarartalım
- Bir kase suyun içerisine bir tatlı kaşığı unu, tuzu ve şekeri ilave edip karıştıralım.
- Bu suyu tenceremize ekleyelim.
- Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekip yağı kalana kadar 40-50 dakika pişirelim
- Pişince kapağını hiç açmadan soğumaya bırakalım.
- Servis yapılacak tabağa alıp, üzerine dereotu ve sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapalım.
Afiyet olsun
7 yorum:
Ellerine sağlık canım...
Canım ellerine sağlık tam mevsimi sevgiler...
elıne sağlık bılgı ıcın tsk
Gerçekten bu kadar zaman boşuna çekinmişsiniz. Görselden belli lezzeti de harikadır kesin:))
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor sevgiler :)
Nefis görünüyor ,ellerine sağlık çok sevdiğim bir yemektir..
beni cezbetmeyen tek sebze bakla olsada ellerinize sağlık..
sevgiler..
Yorum Gönder