Şimdilerde tavuklar hakkında çıkan onca şaibeden sonra, artık ancak güvenilir veya organik tavuk bulduğumda yapabiliyorum maalesef :(
Pratikliğini okuduğunuz zaman bana hak vereceksiniz...
KEKİKLİ TAVUK KAVURMA
malzemeler:
1/2 kg kuşbaşı tavuk budu
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
KEKİKLİ TAVUK KAVURMA nın yapılışı:
- Kuşbaşı tavuklarımızı yayvan bir tencereye koyuyoruz.
- Ocağımızın altını yakıp, tavuklarımızı önce bir fokur fokur kaynatıyoruz, suyunu bırakıyor.
- Sonra altını kısıp, uzunca bir süre bıraktığı suyu çekene kadar , kendi yağında cızırdayana kadar pişiriyoruz. Mutlaka kısık ateşte..
- Tuzunu ve kekiğini ekleyip bir iki dakika daha pişirip altını kapatıyoruz..
- Hepsi bu...:)
afiyet olsun
4 yorum:
Harika görünüyor mis gibi kekikli ,ellerine sağlık:)
ellerine sağlık canım.çok lezzetli görünüyor.sevgiler.
Ellerine sağlık..Çok lezzetli görünüyor. Afiyetler olsun.. Sevgiler..
Deniyorum bakalım nasıl olacak
Yorum Gönder