25 Nisan 2013 Perşembe

KEKİKLİ TAVUK KAVURMA TARIFI

KEKİKLİ TAVUK KAVURMA
KEKİKLİ TAVUK KAVURMA
Çok basit ama yemesi son derece keyifli, mangal tadında bir tavuk tarifim var sizlere..Pratik yemek arıyorsanız sanırım daha iyisini bulamazsınız. Hadi bir itiraf sizlere, şimdilerde ancak organik tavuk bulursam yapabiliyorum ama bir kaç yıl evveline kadar hem eşim, hem oğlum çok sevdikleri için, acil durumlarda veya yoğun iş günlerinin sonunda apar topar mutfağa girdiğimde her zaman kurtarıcım olan yemeklerdendi.. Yiyenler bayılır benden söylemesi.. Yanında bir sebze buğulama son derece sağlıklı olur..Ama mis gibi bir pilava da kimse hayır demez değil mi? Güzel de bir salata yaparsanız yanına nefis bir bütünlük sağlar..
Şimdilerde tavuklar hakkında çıkan onca şaibeden sonra, artık ancak güvenilir veya organik tavuk bulduğumda yapabiliyorum maalesef :(
Pratikliğini okuduğunuz zaman bana hak vereceksiniz...

KEKİKLİ TAVUK KAVURMA

malzemeler:
1/2 kg kuşbaşı tavuk budu
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

KEKİKLİ TAVUK KAVURMA nın yapılışı:


  1. Kuşbaşı tavuklarımızı yayvan bir tencereye koyuyoruz.
  2. Ocağımızın altını yakıp, tavuklarımızı önce bir fokur fokur kaynatıyoruz, suyunu bırakıyor.
  3. Sonra altını kısıp, uzunca bir süre bıraktığı suyu çekene kadar , kendi yağında cızırdayana kadar pişiriyoruz. Mutlaka kısık ateşte..
  4. Tuzunu ve kekiğini ekleyip bir iki dakika daha pişirip altını kapatıyoruz..
  5. Hepsi bu...:)

afiyet olsun


4 yorum:

keyiflisofram dedi ki...

Harika görünüyor mis gibi kekikli ,ellerine sağlık:)

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok lezzetli görünüyor.sevgiler.

LaceToys dedi ki...

Ellerine sağlık..Çok lezzetli görünüyor. Afiyetler olsun.. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Deniyorum bakalım nasıl olacak

Related Posts with Thumbnails