Yazdan kalma deepfrezdeki diblelik hazırladığım fasulyelerin bir kısmı bugün bu güzel çorbada, diğer bir kısmı da zeytinyağlı türlü için kullanıldı.
Farkettim ki hala fasulye diblesi tarifini eklememişim :(
En kısa zamanda onun tarifini de koymalıyım ...
Sevgiyle kalın, deneyip beğeneceğinizi düşündüğüm güzel ve lezzetli bir çorba tarifi..
TAZE FASULYE ÇORBASI
malzemeler:
Afiyet olsun.
- 250 gr minik doğranmış taze fasulye (diblelik)
- 1 su bardağı rende domates veya domates sosu
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 bardak su veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
TAZE FASULYE ÇORBASI nın yapılışı:
- İyice yıkayıp minik minik doğradığımız fasulyeleri yeterince suyun içine koyup haşlanmaya bırakalım.
- Diğer tarafta bir küçük tencereye yağımızı ve sarımsaklarımızı koyup hafifçe soteleyelim
- Rendelenmiş ya da kışlık domates sosumuzdan bir küçük su bardağı kadar üzerine koyup onu da kendi halinde biraz pişiriyoruz.
- Haşlanmış olan fasulyelerin üzerine ekliyoruz.
- Birlikte beş dakika daha pişiriyoruz.
- Su ve unu düz bir tabakta parmaklarımızla karıştıralım ve pütür pütür hamur parçaları oluşturalım
- Bunları da çorbamıza karıştırarak ekleyelim
- Tuzunu da ilave edip on dakika daha pişirip kapatalım.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerine sağlık hiç daha önce yemedim ama çok lezzetli görünüyor.Teyzenize de Allahtan rahmet diliyorum sevgiler...
değısık olmus elıne sağlık
Yorum Gönder