15 Nisan 2013 Pazartesi

TAZE FASULYE CORBASI TARIFI

TAZE FASULYE ÇORBASITAZE FASULYE ÇORBASI
 Rahmetli Havva teyzemizin bize çocukken mısır ekmeği ile beraber yapıp gönderdiği, çok sevdiğimiz , çok besleyici çorbası..Nur içinde yatsın..
Yazdan kalma deepfrezdeki diblelik hazırladığım fasulyelerin bir kısmı bugün bu güzel çorbada, diğer bir kısmı da zeytinyağlı türlü için kullanıldı.
Farkettim ki hala fasulye diblesi tarifini eklememişim :(
En kısa zamanda onun tarifini de koymalıyım ...
Sevgiyle kalın, deneyip beğeneceğinizi düşündüğüm güzel ve lezzetli bir çorba tarifi..

TAZE FASULYE ÇORBASI

malzemeler:
  • 250 gr  minik doğranmış taze fasulye (diblelik)
  • 1 su bardağı rende domates veya domates sosu
  • 2-3 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 bardak su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz

TAZE FASULYE ÇORBASI nın yapılışı:

  1. İyice yıkayıp minik minik doğradığımız fasulyeleri yeterince suyun içine koyup haşlanmaya bırakalım.
  2. Diğer tarafta bir küçük tencereye yağımızı ve sarımsaklarımızı koyup hafifçe soteleyelim
  3. Rendelenmiş ya da kışlık domates sosumuzdan bir küçük su bardağı kadar üzerine koyup onu da kendi halinde biraz pişiriyoruz.
  4. Haşlanmış olan fasulyelerin üzerine ekliyoruz.
  5. Birlikte beş dakika daha pişiriyoruz.
  6. Su ve unu düz bir tabakta parmaklarımızla karıştıralım ve pütür pütür hamur parçaları oluşturalım
  7. Bunları da çorbamıza karıştırarak ekleyelim
  8. Tuzunu da ilave edip on dakika daha pişirip kapatalım.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık hiç daha önce yemedim ama çok lezzetli görünüyor.Teyzenize de Allahtan rahmet diliyorum sevgiler...

tatlı sefam dedi ki...

değısık olmus elıne sağlık

Related Posts with Thumbnails