Daha önce vişne soslu muhallebiyi başka bir şekilde yapmıştım, şurada ...O dilimlenerek servis yapılan bir çeşidiydi. Bu da sunumu kuplarda yapılan, kaşıkla yenilen başka bir versiyonu..
Mümkünse vişne suyunuzu evde kendiniz hazırlayınız..Buraya tıklayarak kış boyunca da kullanabilecek vişne kompostonuzu çok pratikçe kendiniz de yapabilirsiniz.Benim gibi yapıp üşenmeyin ve çekirdeklerini de ayıklayın. Böylece tanelerini de kullanabilirsiniz.. Eğer yapamıyorsak o zaman da her şeyi mevsiminde tüketmeye ve tükettirmeye özen gösterelim..
Vişne soslu muhallebi için lütfen okumaya devam edin :)
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı -dolu dolu- un(pirinç unu veya nişasta)
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
vişne sosu:
- 2 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- süslemek için hindistan cevizi
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?
- Önce tüm muhallebi malzemelerini tencereye koyup, tel çırpıcıyla iyice karıştırarak (kaynayana kadar ara vermeyin yoksa dibine tutar)muhallebimizi kaynatalım
- Altını hemen kısalım, dibine tutmasına izin vermeden kısa bir süre daha pişirelim
- Kuplara paylaştıralım ve ılımasını bekleyelim
- Vişne sosu malzemelerini ayrı bir tencereye koyup onu da kaynayana kadar karıştıralım
- Göz göz olunca altını kısalım az bir süre daha kaynatalım
- Muhallebilerin üzerine paylaştıralım
- Ilıdıktan sonra hindistan cevizi ile süsleyelim ve buzdolabına kaldıralım
Afiyet olsun
9 yorum:
Ellerine sağlık canım. Muhteşem bir görüntüsü var. Sevgilerimle,
hımmm.nefis nefissss.
Çok ama çok çekici duruyor :)
Bildiğin konuşuyor,şahane!
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle..
hepinize güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim :)
Ellerine sağlık Belgincim.Nefis görünüyor.sevgilerimle...
Ellerinize sağlık,çok şık bir sunum olmuş. Sevgilerimle :)
bende yaptım fakat muhallebinin içine nişesta katmalıydım muhallebi kendini sıkmadı çok sulu oldu
tekrar denerseniz eklemeyi unutmayın :)
Beyaz sos için koyacağımız vanilya, vanilya şekerimi yoksa vanilya puding tozumu? Cevaplarsanız sevınırım
Yorum Gönder