20 Mayıs 2013 Pazartesi

PAZILI FIRIN MAKARNA TARIFI

PAZILI FIRIN MAKARNA TARIFI
PAZILI FIRIN MAKARNA TARIFI
Yanında salatayla veya cacıkla tek başına yenebilecek hoş bir yemek tarifi ve güzel bir öğün alternatifi olduğunu düşünüyorum. 
Aşamaları biraz gözünüzü korkutabilir, uzun olmasına bakmayın sadece el oyalıyor. Fazla bir zorluğu yok. Kalorisini düşünmeden yiyen hani bir grup vardır ya (haklarında düşündüklerimi söylemeyeyim en iyisi !) eğer onlardansanız sınırsız yiyebilirsiniz.. Ama benim gibi su içse yarayan(!) tiplerdenseniz ve hayatınız hep kilo kontrolü ile geçmişse biraz durun bence ve çatalı ağır çekimde kullanın.. Hatta hatta tabağınızla azıcık birbirlerine karşı mesafeli davranmalarını sağlayın.. Tamam tamam biliyorum zor :( Yaptığınızda kalorilerini düşünmeden afiyetle yemenizi dilerim :) 
Bu ara hep yemek tarifleri verdim, yarın için çok güzel muffinler geliyor...
Beni izlemeye devam ediniz lütfen :)

PAZILI FIRIN MAKARNA TARİFİ

malzemeler:
  • 1 demet pazı
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1/2 paket enli bir çeşit makarna
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr beyaz peynir 
  • karabiber
beşamel sosu:
  • 2 su bardağı süt(koyu olursa ilave ediniz, akışkan kıvamlı olsun)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber 
  • tuz
üzerine:
  • rende kaşar

PAZILI FIRIN MAKARNA nasıl yapılır?

  1. Kaynayan yeterince tuzlu suda makarnalarımızı haşlayalım. (Yapabiliyorsanız fazla suyu kalmayacak şekilde haşlayınız ki vitamini dökülüp gitmesin)
  2. Makarnalar haşlanırken pazıları sirkeli suda bekletip yıkayarak ince ince doğrayalım
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp 1 kaşık yağda hafifçe sarartalım ve pazıları ekleyip sadece söndürelim
  4. Haşlanan sıcak makarnalarla yumuşamış pazıları karıştıralım
  5. İçine yumurta, tereyağı, parçalanmış peynir ve karabiberi ekleyip tekrar karıştıralım
  6. Hafifçe yağlanmış borcama bastırarak yerleştirelim
  7. Tereyağını küçük bir tencerede eritelim ve unu kavuralım
  8. Soğuk sütü ekleyip karıştırarak kaynatalım, koyu olmuşsa süt ilave edelim
  9. Tuzunu ekleyip makarnaların üzerine düzgünce yayalım
  10. Kızgın fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim
  11. Kızarınca çıkarıp kaşar rendesini serpiştirelim ve sadece eriyene kadar fırında tutup çıkaralım

Afiyet olsun

3 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

Belgincim.ellerine sağlık canım,tariflerin çok güzel.severek izliyorum seni.sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

offf.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

tatlı sefam dedi ki...

elıne saglık tam bır oğun olmus

Related Posts with Thumbnails