Ben profesyonel siteler gibi şu kadar zaman gerekiyor diyemem size ama tahmini yarım saatde fırına girmeye hazır hale getirirsiniz. Misafiriniz gelecekse önceden yapıp hazırlarsınız, streçleyip dolabınızda bekletirsiniz. Servisten on beş dakika önce fırınlamanız yeterli olur. Kolay kolay inanın bana :) Resimlerden hangisini seçsem karar veremedim, hemen her aşamasını da görüntülemeye çalıştım çünkü resimli tarifler sizler için çok önemli biliyorum..
Yerken oğluşun baş parmağı yukarı kalktı, bilginize..:)
Neyse fazla laf etmeden bu güzel yemek tarifimin aşamalarına geçeyim ben...
TAVUKLU KREP BOHCASI TARİFİmalzemeler:
krepler için:
- 2 yumurta
- 2 bardak süt
- 2 bardak un(1 parmak eksik)
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- biraz tuz.
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarmısak
- 1 kaşık tereyağı veya 2-3 kaşık zeytinyağı
- 3 adet kemiksiz tavuk budu
- 1 orta boy domates
- 2 adet biber
- tuz,
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- (dilerseniz mantar da ekleyebilirsiniz)
- Ayrıca:
- taze soğan dalları
- ayrıca 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
TAVUKLU KREP BOHÇASI nasıl yapılır?
- Önce yağımızı tencereye koyuyoruz.
- Isınınca minik doğradığımız tavukları üzerine ekliyoruz ve ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Yemeklik doğradığımız soğanları da kavurduğumuz tavuklara ekliyoruz, onları da hafifçe sarartıyoruz
- Minik doğradığımız biberleri, domatesleri ve karabiberleri de ekliyoruz ve kapağını kapatıp, ocağın altını önce kuvvetli sonra kısık ateşe alıyoruz.
- Kendi halinde pişmeye bırakıyoruz.
- Pişince tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz
- Krep malzemelerini el blenderi veya mikser veya tel çırpıcı ile iyice çırpıyoruz.
- Sarabilmemiz için ince krepler hazırlamamız gerekiyor, o yüzden koyu kıvamlı yapmayınız
- Krep tavasında ya da büyükçe tavada kepçeyle tek tek dökerek kreplerimizi pişiriyoruz(başlangıçta hafifçe yağlayalım)
- Uzun soğan saplarını kaynar suya batırıp on saniye bekletip çıkarıyoruz
- Düz bir tabağa bir krep koyup içine tavuklu harcımızdan bir miktar koyuyoruz
- Resimdeki gibi kenarlarını üstüne toplayıp soğanla bağlıyoruz.
- Kalan tavuk suyumuzla salçayı karıştırıp bir kaynatıp kreplerin üzerine gezdiriyoruz
- Üzerlerine kaşar serpiştirip servisten önce fırında 10 dakika kaşarlar eriyene kadar tutup çıkarıyoruz..
Afiyet olsun
4 yorum:
ablacım merhaba ne güzel görünüyorlar bahar çiçekleri gibi geçen bende kıymalı yapmıştım ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler
www.hadisofraya.com
Çok güzel görünüyor ımmm ımmm ellerinize sağlık
Ben korkmadım tarifinin uzunluğndan böyle şık sunuma sahip bir yemek içinde birazcık çaba gösterelim ne olcak dimi:)
Sevgiler:)
çok beğendim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
insan bunları yemeye de kıyamaz:) pek şirin olmuşlar ve enfes görünüyorlar.
ellerine emeklerine sağlık :)
Yorum Gönder