15 Mayıs 2013 Çarşamba

IC BAKLALI ENGINAR TARIFI

iç baklalı enginar/sefertası tarifleri

İÇ BAKLALI ENGİNAR TARİFİ/sefertası tarifleri

Çok sağlıklı, faydaları saymakla bitmeyen, karaciğer dostu enginarı bir de dopamin deposu iç baklalı olarak pişirdim. Gerçekten de çok güzel oldu..Bakla sevmeyenlere bile bence afiyetle yedirir..
Zaman içinde güncelleme yaptım. Bir dönem patates ekleyip, sonrasında sadece bakla ile, ve daha sonra havuç ilaveli...
İşte son hali..
Buyurun tarife :)

İÇ BAKLALI ENGİNAR TARİFİ

malzemeler:
  • 4-5 adet enginar
  • 500gr iç bakla
  • 1 adet kuru soğan ya da 8-10 adet arpacık soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı 
  • dereotu
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 küp şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

İÇ BAKLALI ENGİNAR nasıl yapılır?

  1. Öncelikle iç baklalarımızın dış kabuklarını ayıklayalım(dilerseniz hafif haşlayıp da soyabilirsiniz)
  2. Ayıklanmış enginarları yayvan bir tencerede 1/2 limonlu ve unlu bir su bardağı suda kararmaması için bekletelim
  3. Diğer yanda yemeklik doğradığımız soğanları ve küp doğranmış havuçları yağda hafif pembeleştirelim
  4. İç baklaları ilave edelim
  5. Tuz ve şekerini, suyunu ekleyelim
  6. Kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayana kadar pişirelim ve servis sorasında üzerine sızma zeytinyağı gezdirip kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapalım
Not: Dilerseniz su yerine yarı yarıya portakal suyu da kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun

3 yorum:

bilge dedi ki...

Ben de hep düdüklüde yapıyorum. Çok çabuk oluyor ve çok iyi pişiyor. Eline sağlık, pek güzel olmuş.

Asyadan Esintiler dedi ki...

mmm ellerine sağlık.nefis ve mis olmuş:)olsa da yesem şimdi.sevgiler..

Unknown dedi ki...

Eline sağlık canım nefis olmuş:)sevgilerimle

Related Posts with Thumbnails