Sahi parça etle veya tavukla da yapabilirsiniz ayrıca, öyle de çok lezzetli oluyor :)
NOHUTLU PAZI SAPI TARIFI
malzemeler:
- Bir demet pazının sapları
- Bir kase haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 150 gr kıyma
- 1 kaşık tereyağı veya 3-4 kaşık zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça veya 1 çay bardağı konservelenmiş domates suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- yeterince su
NOHUTLU PAZI SAPI nasıl yapılır
- Nohutları önceden ıslatıp haşlayalım (Dondurucuya konulan haşlanmış nohutlar her zaman kurtarıcı oluyor)
- Pazı saplarını yıkayıp ince ince doğrayalım
- Tenceremize yağımızı koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanları hafifçe sarartalım
- Kıymayı ekleyip onu da karıştırarak suyunu iyice çekip kavrulmasını sağlayalım
- Salçayı ekleyip diğer malzemelerle karışmasını sağlayalım
- Doğradığımız pazı saplarını ekleyelim, nohutları ekleyelim
- Kapağını kapatıp on dakika kısık ateşte pişmesini bekleyelim(kendi suyunu bıraksın, fazla su eklemeyelim diye)
- Sonra suyunu fazla olmamak kaydıyla koyalım
- Tuzunu ve pul biberini atalım
- Kısık ateşte pazı sapı pişene kadar on on beş dakika daha pişirelim
Afiyet olsun
4 yorum:
çok değişik bir tarif ilk defa görüyorum hemen kayda aldım ellerinize sağlık :)
elıne sağlık besleyecı bır yemek olmus
çok güzel görünüyor canım.tadını merak ettim.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık canım.nasıl da lezzetli görünüyor.sevgiler..
Yorum Gönder