Geçelim irmikli etimek tatlısının tarifine...
İRMİKLİ ETİMEK TATLISI TARIFI
Malzemeler:
İrmikli muhallebi:
1 lt süt
8 kaşık irmik
9-10 kaşık şeker
1 paket vanilya
Şerbeti:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri:
1 poşet krem şanti1 su bardağı soğuk süt
Ayrıca:
1 paket tuzsuz etimek
IRMIKLI ETIMEK TATLISI nın yapılışı:
- Öncelikle şekeri tenceremize koyalım ve ocağın altını açıp karıştırarak şekeri eritelim
- Aman dikkat fazla yanarsa tadı acılaşır. Suyu dikkatli bir şekilde patlayıp kendimizi yakmadan dökelim
- Kısık ateşte şekerin erimesini sağlayıp altını kapatalım ve bir kenara alalım
- Etimekleri dikdörtgen borcama yatay olarak dizelim
- Üzerine şerbeti dökelim
- Muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirelim ve etimeklerin üzerine düzgünce yayalım
- Krem şantiyi soğuk sütle kar kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım
- Ilıyan muhallebinin üzerine düzgünce yayalım.
- Buzdolabında bir iki saat soğuttuktan sonra süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
5 yorum:
ayy olsa da yesem şimdi.nasıl da güzel ve lezzetli görünüyor öyle.ellerine sağlık.
elıne sağlık serbert cok guzel bır tat verır
etimekli tatlıları çok severim canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.
Ben sekeri cok sevmedigim icin 7 kasik seker attim. Etimek serbetini de 1 bardak sekere 2 bardak su seklinde yaptim su an deniyorum umarim guzel olur
Ben sekeri cok sevmedigim icin 7 kasik seker attim. Etimek serbetini de 1 bardak sekere 2 bardak su seklinde yaptim su an deniyorum umarim guzel olur
Yorum Gönder