26 Mayıs 2013 Pazar

HAVUCLU NOHUTLU MAKLUBE TARIFI

HAVUCLU NOHUTLU MAKLUBE TARIFI

Çok güzel bir ana yemek tarifi daha...Epeyce uğraştırır ama yemesi pek keyiflidir maklubenin. Sizlerle daha önce patlıcanlı olanını paylaşmıştım burada. Bu da benim başka bir versiyonum.. Mutfakta sürprizler bitmez biliyorsunuz..:)
Güzel bir yemek tarifi, yapın, yiyin, yedirin ama ölçülü tabii, kalori bombası kendisi :) Yanında bir bardak ayran ve bir tabak salatayla başka hiç bir şeye ihtiyaç duymazsınız..:)


HAVUÇLU NOHUTLU MAKLUBE TARİFİ


malzemeler:

  • 350 gr kuşbaşı et( ben o kadar kullandım, siz daha fazla kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı pirinç (200 ml)
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı
  • 2-3 kaşık sıvıyağ 
  • Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su veya et suyu

HAVUÇLU NOHUTLU MAKLUBE  nasıl yapılır?

  1. Ön hazırlıklarımızı yapalım, bunun için önce pirinçlerimizin üzerine  biraz tuz atıp yaklaşık bir saat ıslatalım (nişastasını bırakması için)
  2. Tenceremize sıvıyağı koyalım ve altını açıp kızmasını bekleyelim ve etleri içine bırakalım(Bu işlem etlerimizin içindeki suyu hapsedip,daha yumuşak olmalarını sağlayacak.)
  3. Hafifçe kızarınca 1,5 çay bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve etleri iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. (Bu aşamada düdüklü tencere de kullanabilirsiniz ama etlerin dağılmadan pişmesine özen gösterin)
  4. Patatesleri ve havuçları küp doğrayıp,ayrı ayrı hafifçe kızartalım, kağıt havlu üzerinde fazla yağını emdirelim.
  5. Mümkünse altı yuvarlak ve derin bir tencereye önce etlerimizi yayalım.Onun üzerine patateslerimizi, nohutlarımızı, havuçlarımızı düzgünce yayalım
  6. Pirinçleri süzelim ve duru suyla iyice yıkayalım, süzgece alalım
  7. Başka bir tencereye tereyağımızı koyalım ve eritelim
  8. Süzülen pirinçlerimizi ilave edip güzelce kavuralım(pirinçler hafifçe zıplasın) ve bunları da et ve sebzelerimizin bulunduğu tencereye yine düzgünce yayalım
  9. Tuzumuzu ve biberimizi eşit şekilde serpiştirip, sıcak suyumuzu pirinçlerin üzerini bir parmak geçecek şekilde kenarından bozmadan akıtalım
  10. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım
  11. Suyunu kenarından kontrol edip tamamen çektikten sonra altını kapatıp , 15 dakika demlenmeye bırakalım
  12. Çapı tenceremizden daha büyük bir servis tabağına pilavımızı ters çevirerek servis yapalım.

Afiyet olsun


9 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık bu lezzete nasıl ölçü koyulur:)sevgiler...

bilge dedi ki...

Epey uğraştırıcı ama çok güzel olduğu belli. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Patlıcanlısı ayrı nohutlusu ayrı güzel olsa gerek:)
Hep aklımda ama henüz yapmak kısmet olmadı.
tez vakitte denicem inşAllah.
Afiyetle canım..

belgin kıral dedi ki...

Haklısın sevgili Hatice, dur demesi cidden biraz zor oluyor :)
Sevgili Zehra,uğraştırıcı ama emin ol ortaya çıkan sonuca değiyor :)
Sevgili Umut sepetim, ilk fırsatta yapmanı tavsiye ederim;pişmanlığın niye daha önce yapmamışım olur o zaman :)
Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

merhaba belgin hanım tariflerinizi beğenerek takip ediyorum.birçoğunuda deneme fırsatını buldum fakat teşekkür etmekte biraz geç kaldım sanırım.bunun için kusura bakmayın lütfen.havuçlu nohutlu maklube tarifiniz çok hoşuma gitti.En kısa zamanda denemek istiyorum inşallah.Ama birkaç sorum olacak size bu ölçüler bizim için biraz fazla yarım ölçü yapsam yine aynı görüntüyü yakalayabilirmiyim.Birde üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun demìşsiniz bu miktar az gelmezmi.ben bardakla ölcerek koyuyorum suyunuda.yardımcı olursanız sevinirim.eger bu kadar uzun bir yazıyı okumaya yüreğiniz dayanırsa tabi:-).Şimdiden teşekkür ederim.Kolay gelsin.Kübra

belgin kıral dedi ki...

Merhaba sevgili Kübra,güzel yorumun için teşekkür ederim öncelikle. Sorunun cevabına gelirsek, et,tuz ve pirinç oranını düşürmeni ama sebze miktarlarıyla oynamamanı tavsiye ederim.Tenceren daha küçük olursa, aynı görüntüyü de yakalayabilirsin elbette..Su oranını sen yine bir parmak geçecek kadar yap,ama ölçerek koy ki bir daha ki sefere belki azaltıp çoğaltman gerekebilir kendi damak tadına göre.
Her zaman soru sorabilirsin, yorumların beni mutlu eder, okumaktan hiç yorulmam :) sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Yemekler güzel görünüyor
www.tarifyurdu.com

Adsız dedi ki...

Merhabalar Belgin Hanım.Maklubeyi bugün denemek kısmet oldu.Gercekten cok lezzetli birşey çıktı ortaya.Tekrar teşekkür ederim bizlerle böyle güzel tariflerinizi paylaştığınız icin. İyi akşamlar.Kübra

belgin kıral dedi ki...

Beğendiğinize çok sevindim sevgili Kübra, güzel yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim :D

Related Posts with Thumbnails