Kreplerin yapım aşamasında gulaymutfakta.blogspot.com arkadaşımın tarifiyle kendi fikirlerimi birleştirdim ve ortaya çıkan bu nefis kreplerden çok memnun kaldığımı belirtmeliyim...Hele arasındaki sosu harika oluyor..Ben fazladan sarımsak ve nane ekledim, sanırım lezzeti katlandı..Teşekkürlerimle :)
Zevkle yemenizi, yedirmenizi dilerim..
PAZILI KREP SARMASI TARİFİ
malzemeler
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- 4 iri pazı yaprağı(iyice rondodan geçirilimiş)
içine:(4 krep için)
- 2 kaşık süzme veya susuz yoğurt
- 2 kaşık lor peyniri
- nane
- 1 diş sarımsak
- tuz
ayrıca:
- hindi füme veya salam
PAZILI KREP SARMASI nın yapılışı:
- Krep hamuru için malzemelerin hepsini iyice çırpalım
- Pazıları rondodan geçirirken biraz da çırpılmış krep hamuru ekledim, daha homojen oldu)
- Tavada tek tek kreplerimizi arkalı önlü pişirelim (detaylı anlatım)
- İyice karıştırdığımız iç malzemesinden kaşıkla tek tek üzerlerine sürelim
- Hindi fümeyi yerleştirip bir kenarından tutup yuvarlak saralım ve iki parmak genişliğinde dilimleyelim
- Kürdanla tutturarak servis yapalım
Not:
Sunum aşamasında minik cherry domatesim olsaydı, dilimleyip üzerlerine kürdanla tutturmak çok hoş olurdu, ancak maalesef :(
Afiyet olsun
9 yorum:
görüntü muhteşem elinize sağlık
Nasıl güzel bir görüntü bu..
Ellerine sağlık.
Nefissssss görünüyor.
elıne sağlık ne guzel renklı olmus sebze yemeyen cocuklara ıyı fıkır
harika harikaaaa.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Çok ama çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Fotolara da bayıldım...
hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim :) beğendiğinize çok sevindim ..
görüntü süper.eminim tadı da öyledir.emeğine ellerine sağlık.sevgiler..
Yeşil yeşil ne güzel sofrayı süsler bu krepler. Ellerine sağlık cnm.
görüntü muhteşem teşekkürler.
Yorum Gönder