8 Kasım 2007 Perşembe

BULGURLU SEMIZOTU TARIFI (PIRPIRIM ASI)

BULGURLU SEMİZOTU (PİRPİRİM AŞI)

BULGURLU SEMİZOTU (PİRPİRİM AŞI)
malzemeler:
  • 1 adet soğan
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 demet semizotu
  • 2 kaşık yağ
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • Salça veya 1 adet kırmızı biber
  • Tuz, pul biber

BULGURLU SEMİZOTU (PİRPİRİM AŞI) nun yapılışı:
  1. Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağda hafif çeviriyoruz ve kıymamızı ekliyoruz.
  2. Suyunu salıp da çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. 
  3. Domates ve biber salçamızı ekleyip(ya da bir adet kırmızı biber doğruyoruz), doğradığımız semizotlarını ve bulguru da koyuyoruz.
  4. Tuz, biber serpiyoruz.(Ben su koymadan kısık ateşte pişiririm ama siz sulu olsun derseniz biraz daha ekleyebilirsiniz.)
  5. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.

afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails