BULGURLU SEMİZOTU (PİRPİRİM AŞI)
malzemeler:
- 1 adet soğan
- 200 gr kıyma
- 1 adet domates
- 1 demet semizotu
- 2 kaşık yağ
- 2 yemek kaşığı bulgur
- Salça veya 1 adet kırmızı biber
- Tuz, pul biber
BULGURLU SEMİZOTU (PİRPİRİM AŞI) nun yapılışı:
- Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağda hafif çeviriyoruz ve kıymamızı ekliyoruz.
- Suyunu salıp da çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Domates ve biber salçamızı ekleyip(ya da bir adet kırmızı biber doğruyoruz), doğradığımız semizotlarını ve bulguru da koyuyoruz.
- Tuz, biber serpiyoruz.(Ben su koymadan kısık ateşte pişiririm ama siz sulu olsun derseniz biraz daha ekleyebilirsiniz.)
- Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder