8 Kasım 2007 Perşembe

KAŞARLI POĞAÇA

KAŞARLI POĞAÇA

KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ



  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 125 gr margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 kase kaymak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • alabildiği kadar un

iç harcı için:


  • 150 gr kaşar peyniri rendesi

KAŞARLI POĞAÇA nasıl yapılır?


  1. *Kabımıza yumuşatılmış margarini, kaymağı, yumurtanın akını, tuzu, şekeri, sıvıyağı koyup karıştıralım.
  2. *Aldığı kadar un ile ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  3. *Ceviz büyüklüğünde kopartıp içine kaşar peyniri rendesinden bir tutam koyup şekil verelim..
  4. *Tepsiye dizip,üzerine yumurta sarısı sürelim.
  5. *Susam serpelim.
  6. *180 derecelik fırında pişirelim.

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails