8 Kasım 2007 Perşembe

KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ

KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ



KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ

MALZEMELER:
  • 250 gr kuşbaşı et(dilerseniz benim gibi kıymalı da yapabilirsiniz)
  • 1 kg bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 kaşık yağ
  • 1 yemek kaşığı biber+domates salçası
  • (ya da 2 domates)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, pul biber

KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ nin yapılışı :
  1. Önce yağda eti suyunu çekip, cızırdayana kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  2. Doğranmış soğan ve sarmısakları ekleyip, biraz da birlikte çeviriyoruz.
  3. Domates veya salçalarımızı ekliyoruz.
  4. Küp doğranmış patates ve havuçlarımızı, sonra bezelyelerimizi sırayla bekleye bekleye katıyoruz.
  5. Batası su, tuz, pul biber koyup kısık ateşte pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails