KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ
MALZEMELER:
KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ nin yapılışı :
MALZEMELER:
- 250 gr kuşbaşı et(dilerseniz benim gibi kıymalı da yapabilirsiniz)
- 1 kg bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 kaşık yağ
- 1 yemek kaşığı biber+domates salçası
- (ya da 2 domates)
- 2 diş sarımsak
- Tuz, pul biber
KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ nin yapılışı :
- Önce yağda eti suyunu çekip, cızırdayana kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Doğranmış soğan ve sarmısakları ekleyip, biraz da birlikte çeviriyoruz.
- Domates veya salçalarımızı ekliyoruz.
- Küp doğranmış patates ve havuçlarımızı, sonra bezelyelerimizi sırayla bekleye bekleye katıyoruz.
- Batası su, tuz, pul biber koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder