8 Kasım 2007 Perşembe

KIYMALI KARNIYARIK BOREGI TARIFI

KIYMALI KARNIYARIK BOREGI TARIFI
KIYMALI KARNIYARIK BOREGI TARIFI
KIYMALI KARNIYARIK BOREGI TARIFI
Çok güzel bir börek tarifi ile sizlerleyim bugün. Yapın yiyen herkes çok beğenecek bu böreği. Börek tarifleri arasında en sevilenlerinden biri..
Hadi kolay gelsin :)

KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler
  • 4 adet hazır yufka
  • 2 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 ajda bardağı sıvıyağ
İçine
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 orta boy domates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Çörekotu

KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ nasıl yapılır?

  1. Öncelikle soğanımızı minik yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirelim
  2. Biberlerin ikisini doğrayıp ekleyelim ve kavuralım
  3. Kıymayı ekleyip onu da suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim
  4. Domateslerin de ikisinii doğrayıp ilave edelim
  5. Tuz ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatalım, içimiz hazır.
  6. İç harcımız soğurken, yufka harcımızı hazırlayalım
  7. Yumurtaları, sütü ve yağı el blenderi veya tel çırpıcı ile iyice karıştıralım
  8. Yufkalardan birini tezgaha serip üzerine sos sürelim, ikinciyi üzerine serelim ve yine sos sürelim
  9. Önce dörde, sonra her parçayı yine dörde bölelim
  10. Üçgenlerin geniş kısmına harçtan bir parça koyup kenarlarını içe kıvırarak kalın sigara böreği şeklinde saralım
  11. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp hafif ağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim
  12. Kalan domates ve biberleri uzun dilimler halinde keselim
  13. Böreklerin ortasını yarıp bir domates ve bir biber şeklinde içine yerleştirelim
  14. Yumurta sürüp,çörek otu serpip 180 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim.(börek ayarına getirin ya da)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails