Çok güzel bir börek tarifi ile sizlerleyim bugün. Yapın yiyen herkes çok beğenecek bu böreği. Börek tarifleri arasında en sevilenlerinden biri..
Hadi kolay gelsin :)
KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- 2 yumurta (1'inin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı süt
- 1 ajda bardağı sıvıyağ
İçine
- 250 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet yeşil biber
- 4 orta boy domates
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Çörekotu
KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ nasıl yapılır?
- Öncelikle soğanımızı minik yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirelim
- Biberlerin ikisini doğrayıp ekleyelim ve kavuralım
- Kıymayı ekleyip onu da suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim
- Domateslerin de ikisinii doğrayıp ilave edelim
- Tuz ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatalım, içimiz hazır.
- İç harcımız soğurken, yufka harcımızı hazırlayalım
- Yumurtaları, sütü ve yağı el blenderi veya tel çırpıcı ile iyice karıştıralım
- Yufkalardan birini tezgaha serip üzerine sos sürelim, ikinciyi üzerine serelim ve yine sos sürelim
- Önce dörde, sonra her parçayı yine dörde bölelim
- Üçgenlerin geniş kısmına harçtan bir parça koyup kenarlarını içe kıvırarak kalın sigara böreği şeklinde saralım
- Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp hafif ağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim
- Kalan domates ve biberleri uzun dilimler halinde keselim
- Böreklerin ortasını yarıp bir domates ve bir biber şeklinde içine yerleştirelim
- Yumurta sürüp,çörek otu serpip 180 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim.(börek ayarına getirin ya da)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder