18 Kasım 2007 Pazar

EZOGELİN CORBASI TARIFI


EZOGELİN ÇORBASI tarifi
Dışarıda yediğimiz ezogelin çorbası tadına ulaşabilmek için yıllarca aradım. Bu tarifle o tada çok yaklaştığımı düşünüyorum..Denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle :)

EZOGELİN ÇORBASI
malzemeler:
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates/biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı sıcak su

EZOGELİN ÇORBASI nın yapılışı:
  1. Derin bir tencereye (ya da düdüklü) zeytinyağımızı koyup incecik doğranmış soğan ve sarımsağı hafif kavuralım
  2. Kavrulunca yıkanmış mercimek bulgur ve pirinci ilave edip biraz daha kavuralım
  3. 5 bardak suyunu koyup yumuşayana kadar pişirelim
  4. Diğer yanda orta boy bir tavaya tereyağını koyup eritelim
  5. Unu ekleyip 1 dakika kavuralım
  6. Salçaları ve baharatları ekleyip biraz daha kavuralım
  7. 1 su bardağı soğuk su ekleyelim ve tel çırpıcı ile hızlı hızlı karıştıralım
  8. Pürüzsüz hale gelince çorbaya ilave edelim, 3-4 daika daha kaynatıp altını kapatalım

Afiyet olsun


1 yorum:

Fulya dedi ki...

Bu çorbayı çok severim.Görüntüsüne bakılırsa tadı mükemmel.Ellerine sağlık.

Related Posts with Thumbnails