9 Kasım 2007 Cuma

VİŞNELİ ISLAK KEK TARİFİ


VİŞNELİ ISLAK KEK TARİFİ
VİŞNELİ ISLAK KEK TARİFİ

İçinden vişneli çikolatanın aktığı nefis brownie tadında ıslak kek...

BOL SOSLU ISLAK KEK TARİFİ

  • 3 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 125 gr erimiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı vişne suyu

BOL SOSLU ISLAK KEK YAPILIŞI

  1. Şeker, süt, sıvıyağ ve kakaoyu bir kapta tel çırpıcı ile şeker eriyene kadar çırpalım
  2. Bir su bardağını bir kenara ayıralım
  3. Başka bir kapta yumurtaları bir çimdik tuzla 5 dakika çırpalım ve kakaolu karışıma ilave edelim
  4. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu koyup 1-2 dakika daha karıştıralım 
  5. İyice yağladığımız orta boy kalıba karışımı dökelim
  6. 160 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirelim(kendi fırın ayarlarınızı kullanın)
  7. Fırından çıkar çıkmaz vişne suyunu kaşıkla her yerine gezdirelim
  8. Tekrar fırına koyup 5 dakika daha mevcut sıcaklığında bekletelim
  9. Çıkarıp bu kez ayırdığımız kakaolu sosu dökelim
  10. Yine fırına koyup soğuyana kadar bekletelim
  11. Servisten önce fırında ya da mikrodalgada biraz ısıtalım, 
  12. Sadece veya cevizli ya da hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails