İçinden vişneli çikolatanın aktığı nefis brownie tadında ıslak kek...
BOL SOSLU ISLAK KEK TARİFİ
- 3 yumurta(oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 125 gr erimiş tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı vişne suyu
BOL SOSLU ISLAK KEK YAPILIŞI
- Şeker, süt, sıvıyağ ve kakaoyu bir kapta tel çırpıcı ile şeker eriyene kadar çırpalım
- Bir su bardağını bir kenara ayıralım
- Başka bir kapta yumurtaları bir çimdik tuzla 5 dakika çırpalım ve kakaolu karışıma ilave edelim
- Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu koyup 1-2 dakika daha karıştıralım
- İyice yağladığımız orta boy kalıba karışımı dökelim
- 160 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirelim(kendi fırın ayarlarınızı kullanın)
- Fırından çıkar çıkmaz vişne suyunu kaşıkla her yerine gezdirelim
- Tekrar fırına koyup 5 dakika daha mevcut sıcaklığında bekletelim
- Çıkarıp bu kez ayırdığımız kakaolu sosu dökelim
- Yine fırına koyup soğuyana kadar bekletelim
- Servisten önce fırında ya da mikrodalgada biraz ısıtalım,
- Sadece veya cevizli ya da hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder