18 Kasım 2007 Pazar

DEREOTLU MANTAR ÇORBASI

dereotlu mantar çorbası

DEREOTLU MANTAR ÇORBASI


malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 100 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 su bardağı su
  • Tuz,karabiber
  • Dereotu

DEREOTLU MANTAR ÇORBASI nın yapılışı:


Ben çorbalarda mantar saplarını kullanıyorum genellikle. İncecik doğradığımız soğanları ve mantar saplarını yağda harlı ateşte soteliyoruz.Un serpip devam ediyoruz.Bir iki dakika sonra süt ve sıcak suyumuzu ilave edip karıştırıyoruz.Tuz karabiber serptikten sonra 15 dakika pişmeye bırakıyoruz. Dereotunu koyup aroması içine geçsin diye kapağını kapatıyoruz.


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails