8 Kasım 2007 Perşembe

ETLİ YAPRAK SARMASI

ETLİ YAPRAK SARMASI
ETLİ YAPRAK SARMASI


ETLİ YAPRAK SARMASI
Malzemeler:

İçi:
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet iri kuru soğan(küçükse 3 tane)
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • maydonoz
dışı:
  • 1/2 limon
  • 1 dolu tatlı kaşığı sulandırılmış salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gr salamura yaprak

ETLİ YAPRAK SARMASI nın yapılışı:
  1. Yapraklarımızı sıcak suda bekletip fazla tuzunu alıyoruz ve iyice yıkayıp kumlu suyunu süzdürüyoruz.
  2. Yıkanmış pirinci, ince doğranmış soğanları, kıymayı, domatesi, zeytinyağını, tuzu, limonu,salçayı, kıyılmış maydonozları iyice harman ettikten sonra;ince ince yapraklara sarıyoruz.
  3. Tenceremize dik duracak şekilde dizdikten sonra 1/2 limonu, sulandırılmış salçayı  ve minik parçalar halinde tereyağını ekleyip dolmaların yarısını geçecek şekilde su ilave ediyoruz
  4. Üzerine tabak kapatıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.(düdüklü tencereniz varsa 15-20 dakika)
  5. Sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails