ETLİ YAPRAK SARMASI
Malzemeler:
İçi:
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet iri kuru soğan(küçükse 3 tane)
- 1/2 limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 domates
- maydonoz
dışı:
- 1/2 limon
- 1 dolu tatlı kaşığı sulandırılmış salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gr salamura yaprak
ETLİ YAPRAK SARMASI nın yapılışı:
- Yapraklarımızı sıcak suda bekletip fazla tuzunu alıyoruz ve iyice yıkayıp kumlu suyunu süzdürüyoruz.
- Yıkanmış pirinci, ince doğranmış soğanları, kıymayı, domatesi, zeytinyağını, tuzu, limonu,salçayı, kıyılmış maydonozları iyice harman ettikten sonra;ince ince yapraklara sarıyoruz.
- Tenceremize dik duracak şekilde dizdikten sonra 1/2 limonu, sulandırılmış salçayı ve minik parçalar halinde tereyağını ekleyip dolmaların yarısını geçecek şekilde su ilave ediyoruz
- Üzerine tabak kapatıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.(düdüklü tencereniz varsa 15-20 dakika)
- Sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder