11 Kasım 2007 Pazar

VİŞNELİ ÇİKOLATALI TART TARİFİ

VİŞNELİ ÇİKOLATALI TART TARİFİ Çok lezzetli bir tart ; hamuru ve birbirine uyumlu diğer tatları ile mükemmel diyebilirim.Yiyenlerin her zaman çok beğendiği bu tartı gönül rahatlığı ile size de tavsiye edebilirim.

VİŞNELİ ÇİKOLATALI TART TARİFİ

Malzemeler:


  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 2 silme kahve kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr un ( yaklaşık 1 su bardağı+1 parmak kadar )
  • 100 gr tozşeker (yaklaşık 1/2 su bardağı kadar )

Çikolatalı dolgu malzemesi:


  • 1 su bardağı benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı krema
  • süslemek için arzu ettiğiniz kadar dondurulmuş vişne

VİŞNELİ ÇİKOLATALI TART YAPILIŞI:


  1. Tart kalıbımızı yağlayalım ve unlayalım.
  2. Yumurta ve şekeri önce iyice çırpıp tüm diğer hamur malzemesini ekleyelim
  3. Düşük devirde çok kısa çırpıp tart kalıbımıza dökelim. Spatula yardımı ile kalıbın heryerine hamurun yayılmasını sağlayalım.
  4. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.
  5. Tartın soğumasını beklerken çikolatalı dolgu malzemesini çırparak hazırlayalım.
  6. Tartımızı servis tabağına alalım ve boşluk kısmına hazırladığımız dolgu malzemesini dökelim.
  7. Çikolatalı dolgu malzemesinin üstünü vişnelerle istediğimiz gibi süsleyelim.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails