KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ
malzemeler:
- 1 adet büyük soğan
- 200 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 küçük boy karnabahar
- 1veya 2 adet patates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz, pul biber
- *Karnabaharı iyice yıkayıp, çiçek çiçek ayırıyoruz ve tuzlu limonlu suda 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz, süzüyoruz..(Ben bu haşlama suyunu atmam, kullanırım size de tavsiye ederim, çünkü sebzenin tüm vitamini suyuna geçiyor.)
- *Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda sarartıyoruz.
- *Kıymayı ekliyoruz ve karıştırarak suyunu çektiriyoruz.
- *Salçaları ilave edip bir iki daha karıştırıyoruz.
- *İrice doğradığımız patatesleri ve haşlanmış karnabaharları katıyoruz .
- *Sebzelerden bir parmak aşağıda olacak şekilde suyunu ilave ediyoruz, tuz ve biberini atıp yumusayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder