25 Kasım 2007 Pazar

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ


KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ
malzemeler:
  • 1 adet büyük soğan
  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1veya 2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz, pul biber
KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ
KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ nin yapılışı:
  1. *Karnabaharı iyice yıkayıp, çiçek çiçek ayırıyoruz ve tuzlu limonlu suda 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz, süzüyoruz..(Ben bu haşlama suyunu atmam, kullanırım size de tavsiye ederim, çünkü sebzenin tüm vitamini suyuna geçiyor.)
  2. *Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda sarartıyoruz.
  3. *Kıymayı ekliyoruz ve karıştırarak suyunu çektiriyoruz.
  4. *Salçaları ilave edip bir iki daha karıştırıyoruz.
  5. *İrice doğradığımız patatesleri ve haşlanmış karnabaharları katıyoruz .
  6. *Sebzelerden bir parmak aşağıda olacak şekilde suyunu ilave ediyoruz, tuz ve biberini atıp yumusayana kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails