8 Kasım 2007 Perşembe

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ


ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

malzemeler:


  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek,
  • 5-6 su bardağı su ya da et suyu,
  • 1 soğan,
  • 1 çay bardağı erişte,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 100 gr kıyma,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.


ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI


  1. Mercimeği akşamdan ıslatıp,bir kaynatıp kara suyunu süzüp(aslında yapmamak lazım) 5 bardak suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz..
  2. Erişteleri ekleyip pişiriyoruz.
  3. İnce doğranmış soğanları tereyağında pembeleştiriyoruz..
  4. Kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
  5. Salçayı ilave edip karıştırıp, tuz ve karabiber ekleyip koyu bir sos kıvamını alıncaya kadar pişiriyoruz..
  6. Kıymalı sosu kaynamakta olan çorbaya ekliyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz..
  7. Üzerine tereyağını küçük bir tavada eritip toz biberi ekliyoruz ve çorbaya ilave edip karıştırıyoruz...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails