8 Kasım 2007 Perşembe

MUSKA BÖREĞİ

FIRINDA MUSKA BÖREĞİ TARİFİ
Çok kolay, çok lezzetli bir börek. Tarifini tabii ki herkes bilir ama - bilmeyen bir kişi için bile olsa faydalı olabilmek adına bu sayfalardan aktarmak istediğim pofuduklar ...
Evvelce annem bu börekleri kızartarak yapardı..Doğrusu tadına da doyum olmazdı ama ben daha hafif olan bu türünü tercih ediyorum. Boş vaktiniz olduğunda bu böreklerden hazırlayıp dondurucuya koyabilir ve misafirleriniz geldiğinde kolayca pişirebilirsiniz..




FIRINDA MUSKA BÖREĞİ TARİFİ

malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 150 gr kadar beyaz peynir
  • 1 yumurta akı
  • 8-10 dal maydanoz
üzerine:
  • çörek otu
sosu:
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 kaşık yoğurt
  • 2-3 kaşık sıvıyağ

FIRINDA MUSKA BÖREĞİ nasıl yapılır?

  1. Sos malzemelerini çırpıp hazırlayalım
  2. Peyniri ezelim, yumurta akını(peynirin akmaması için) ve kıyılmış maydanozları ilave edip karıştıralım
  3. Yufkayı masamızın üzerine yayalım ve sosdan her yerine değecek şekilde fırçayla sürelim
  4. 3 parmak kalınlığında uzun şeritler keselim
  5. Bir köşesine peynirli harçtan az bir miktar koyalım ve bir sağa bir sola kapatarak üçgen şekli elde edelim
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve üzerine yoğurtlu harçtan sürüp çörek otu serpelim
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails