8 Kasım 2007 Perşembe

SUCUKLU MİLFÖY BÖREK ve CEVİZLİ KEMALPAŞA TATLISI

SUCUKLU MİLFÖY BÖREK
www.sefertasi.tarifleri.com
Bu tarifler herkesin bildiği kolay ve pratik tariflerdir. Ben kendi dokunuşlarımı burada sizlerle paylaşmak istedim sadece. :)

SUCUKLU MİLFÖY BÖREK
malzemeler:

  • yeterince milföy hamuru
  • dilimlenmiş sucuk parçaları
  • minik dilimlenmiş kaşar parçaları

üzerine:

  • yumurta sarısı
  • çörek otu

SUCUKLU MİLFÖY BÖREK in yapılışı:

  1. Oda sıcaklığına gelmiş milföylerin üzerine kaşar ve sucukları koyup üçgen kapatalım
  2. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu serperek tepsimize yerleştirelim
  3. Yağlamanıza gerek yok, milföy yeterince yağlı bir hamurdur.
  4. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
  5. Mutlaka sıcakken servis yapalım, milföy hamurundan yapılan börekler soğuduktan sonra pek güzel olmaz.
CEVİZLİ KEMAL PAŞA TATLISI
  • Kemalpaşa tatlısını paketinin üzerinde yazdığı şekilde pişiriyoruz ve şerbetliyoruz.
  • Dar bir bıçağı ortasına kadar batırıp bir kesik atıyoruz ama tümünü yarmıyoruz.
  • Bir çay kaşığı dövülmüş cevizi içine dikkatlice koyup kapatıyoruz.
  • Dilerseniz bu aşamada krema, fındık veya tatlıya yakışacağını düşündüğünüz farklı bir malzemeyle de değişik aroma elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails