Bu tarifler herkesin bildiği kolay ve pratik tariflerdir. Ben kendi dokunuşlarımı burada sizlerle paylaşmak istedim sadece. :)
SUCUKLU MİLFÖY BÖREK
malzemeler:
üzerine:
SUCUKLU MİLFÖY BÖREK in yapılışı:
SUCUKLU MİLFÖY BÖREK
malzemeler:
- yeterince milföy hamuru
- dilimlenmiş sucuk parçaları
- minik dilimlenmiş kaşar parçaları
üzerine:
- yumurta sarısı
- çörek otu
SUCUKLU MİLFÖY BÖREK in yapılışı:
- Oda sıcaklığına gelmiş milföylerin üzerine kaşar ve sucukları koyup üçgen kapatalım
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu serperek tepsimize yerleştirelim
- Yağlamanıza gerek yok, milföy yeterince yağlı bir hamurdur.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
- Mutlaka sıcakken servis yapalım, milföy hamurundan yapılan börekler soğuduktan sonra pek güzel olmaz.
CEVİZLİ KEMAL PAŞA TATLISI
- Kemalpaşa tatlısını paketinin üzerinde yazdığı şekilde pişiriyoruz ve şerbetliyoruz.
- Dar bir bıçağı ortasına kadar batırıp bir kesik atıyoruz ama tümünü yarmıyoruz.
- Bir çay kaşığı dövülmüş cevizi içine dikkatlice koyup kapatıyoruz.
- Dilerseniz bu aşamada krema, fındık veya tatlıya yakışacağını düşündüğünüz farklı bir malzemeyle de değişik aroma elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder