Yaz aylarında olmazsa olmazlarımız arasında diyebilirim... Tarif aşağıda, şimdiye kadar denemediyseniz tam sırası ..( Tabii bu postu kış aylarında okumuyorsanız :-) )
ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE TARIFI (ege bolgesi)
Malzemeler:- 1/2 kg börülce
- 4 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
- 1/2 limon
- tuz
- Maydonoz
ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE (ege bolgesi) nasıl yapılır?
- Börülceyi fasulye gibi ayıklıyoruz
- .Bir su bardağı su( kaynadıktan sonra kısık ateşte ) ve bir çay kaşığı tuz ile yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ama diriliğini kaybedip de pelte gibi de olmamalı.
- Ezilmiş sarımsak, limon, maydanoz ve zeytin yağını karıştırıp üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder