20 Ekim 2007 Cumartesi

ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE TARIFI (ege bolgesi)

ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE TARIFI (ege bolgesi)

İster salata deyin, ister garnitur ya da meze ya da zeytinyağlı...Açıkcası ben hangi kategoriye dahil edeceğime bile karar veremedim. Ama kesin olan şu ki, hafif, sağlıklı, lezzetli, yapımı pratik ve en güzeli az malzemeyle çabucak masaya geliveren bir yemek çeşidi...
Yaz aylarında olmazsa olmazlarımız arasında diyebilirim... Tarif aşağıda, şimdiye kadar denemediyseniz tam sırası ..( Tabii bu postu kış aylarında okumuyorsanız :-)   )

ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE TARIFI (ege bolgesi)

Malzemeler:
  • 1/2 kg börülce
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı  zeytin yağı
  • 1/2 limon
  • tuz
  • Maydonoz

ZEYTİNYAGLI TAZE BORULCE (ege bolgesi) nasıl yapılır?

  1. Börülceyi fasulye gibi ayıklıyoruz
  2. .Bir su bardağı su( kaynadıktan sonra kısık ateşte ) ve bir çay kaşığı tuz ile yumuşayana kadar haşlıyoruz. Ama diriliğini kaybedip de pelte gibi de olmamalı.
  3. Ezilmiş sarımsak, limon, maydanoz ve zeytin yağını karıştırıp üzerine gezdiriyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails