***Herkes yapar, ama herkesin elinin lezzeti farklıdır. Hatta aynı kişinin iyi ruh haliyle ve kötü ruh haliyle, istekli ya da isteksiz yaptığı "aynı" yemek bile her zaman aynı lezzetde olmaz. Birebir aynı malzemeyi koysanız bile...Onun için önce mutfakta keyifli olmayı sağlamak gerekiyor. Yemeğe mutluluk katmak gerekiyor. Üzgün ve negatif bir haleti ruhiye ile yapılan yemekler hem kendi "sıkıntılı" olduğu gibi, yiyenleri de olumsuz etkiliyor. Onun için yumurta bile kıracaksak, diyorum ki arkadaşlar, pozitif olalım; hatta mümkünse olumlu dualar edelim...***
REVANI TARIFI
malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı yoğurt
- 3 kahve fincanı irmik
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi,
- yoksa 1 limon kabuğu rendesi
- İsteğe bağlı 4 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz(ben bu sefer koymadım)
- 3,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
REVANI NASIL YAPILIR?
- Şerbet için şeker ve suyu karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk. daha kaynatıp limon suyunu ekleyip, altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer yanda yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
- Sıvıyağ,yoğurt,irmik ve portakal rendesini ekliyoruz, kaşıkla karıştırıyoruz.
- En son un,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve yağlanmış kalıba döküp 170 derecede kızarana pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca 3-4 dakika bekleyip,aralıklarla deldiğimiz revaninin üzerine şerbeti döküyoruz.
- Hindistan cevizi serperek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder