KAYSERİ YAĞLAMASI
Malzemeler:
Malzemeler:
Hamuru:
- 5 su bardağı un(yaklaşık 1 kg)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı süt
- yeterince su (çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
sosu için:
- 400 gr.kıyma
- 2 büyük çok ince doğranmış kuru soğan
- 2-3 domates
- yarım paket tereyağı veya terem yağı
- 3-4 adet ince doğranmış yeşil biber
- 1 dolu kaşık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- maydonoz
ayrıca:
- sarımsaklı yoğurt
- Tencereye 1 çay bardağı su koyalım
- Kıymayı ekleyip karıştırıp bırakalım
- Yemeklik doğranmış soğanları ilave edelim
- Doğradığımız biberleri ekleyelim
- Domatesleri doğrayıp ekleyelim, arada karıştıralım
- Salçayı ilave edelim
- Tereyağı veya terem yağını koyalım
- Tuz atalım ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim(suyunu çekmesi önemli; çekmezse sürdükten sonra şebitler hamur olur)
- Pişince (hamurlar hazır olunca) ince kıydığımız maydonozları ekleyelim.
Hamuru için,
- Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuralım.
- 10-15 dakika dinlendirip, yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayalım.
- Bunları hamurları açarken altı unlanmış bir tepside üzeri kapalı olarak bekletelim.
- Pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle ya da küçük oklavayla açalım..
- Yağsız teflon tavada ya da varsa sacda arkalı önlü tek tek pişirelim.(kurumaması için sofra bezinin arasında biriktiriyoruz).
- Hepsi pişince her hamurun üzerine bitene kadar kıymalı harçtan sürelim ve üst üste dizelim.
- Dörde bölelim ve her parçayı çatalla kendi etrafında rulo yapıp sarımsaklı yoğurda batırarak yiyelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder