10 Ekim 2007 Çarşamba

KAYSERİ YAĞLAMASI

KAYSERİ YAĞLAMASI



KAYSERİ YAĞLAMASI

Malzemeler:
Hamuru:
  • 5 su bardağı un(yaklaşık 1 kg)
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı süt
  • yeterince su (çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
sosu için:
  • 400 gr.kıyma
  • 2 büyük çok ince doğranmış kuru soğan
  • 2-3 domates 
  • yarım paket tereyağı veya terem yağı
  • 3-4 adet ince doğranmış yeşil biber
  • 1 dolu kaşık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • maydonoz
ayrıca:
  • sarımsaklı yoğurt
KAYSERİ YAĞLAMASI

KAYSERİ YAĞLAMASI nın y:apılışı:
  1. Tencereye 1 çay bardağı su koyalım
  2. Kıymayı ekleyip karıştırıp bırakalım
  3. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edelim
  4. Doğradığımız biberleri ekleyelim
  5. Domatesleri doğrayıp ekleyelim, arada karıştıralım
  6. Salçayı ilave edelim
  7. Tereyağı veya terem yağını koyalım
  8. Tuz atalım ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim(suyunu çekmesi önemli; çekmezse sürdükten sonra şebitler hamur olur)
  9. Pişince (hamurlar hazır olunca) ince kıydığımız maydonozları ekleyelim.
Hamuru için,
  1. Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuralım. 
  2. 10-15 dakika dinlendirip, yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayalım. 
  3. Bunları hamurları açarken altı unlanmış bir tepside üzeri kapalı olarak bekletelim. 
  4. Pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle ya da küçük oklavayla açalım.. 
  5. Yağsız teflon tavada ya da varsa sacda arkalı önlü tek tek pişirelim.(kurumaması için sofra bezinin arasında biriktiriyoruz). 
  6. Hepsi pişince her hamurun üzerine bitene kadar kıymalı harçtan sürelim ve üst üste dizelim. 
  7. Dörde bölelim ve her parçayı çatalla kendi etrafında rulo yapıp sarımsaklı yoğurda batırarak yiyelim. 


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails