11 Ekim 2007 Perşembe

LAZ BOREGI TARIFI

SEFERTASI TARİFLERİ

LAZ BOREGI TARIFI

İçinden, limon kokulu kremaların ısırırken ağzınıza aktığı çıtır çıtır bir baklava düşünün .İşte laz böreği.Geçen gün komşum Nurten misafirleri -yani bizler- için yapmış…Ben de özel zamanlarda yaparım ama hazır yapılmışken hemen koşup makinemi aldım ve görüntüledim.Ellerine sağlık Nurten’ciğim…Yoksa ben yapana kadar epey bir zaman geçerdi!….Hamur açmayı bilenler için çok kolay…İşte tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt(biraz fazla)
  • 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Biraz tuz
  • Aldığı kadar un
Muhallebisi
  • 1.5 kg süt
  • 4 su bardağı şeker(bana 3,5 daha iyi geldi)
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un(silmeden az fazla)
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • Pişirip inerken
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

LAZ bÖREĞİ NASIL YAPILIR?

  1. Önce muhallebiyi kaynatarak hazırlayıp, ılımaya bırakıyoruz. Koyuca bir kıvamda olmalı.
  2. Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz..
  3. 12 top hazırlıyoruz.
  4. 6 tanesini nişastayla çok ince açıyoruz ve tepsiye üst üste koyuyoruz.
  5. Araya ılımış muhallebiyi koyuyoruz.Tepsiden sarkanları üstüne doğru çeviriyoruz.
  6. Diğer 6 ‘yı da tek tek incecik açıp onları da seriyoruz.
  7. Bu sefer taşanları tepsinin tabanına doğru içe kıvırıyoruz.
  8. Kare dilimler halinde kesiyoruz.
  9. Üzerine 200-250 gr eritilmiş sıcak tereyağı gezdiriyoruz.
  10. Fırında 160 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
  11. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.
  12. Tepsiyi yağlamıyoruz.
Not: Tepsiye koyarken alttaki 4 taneyi içe doğru katlayarak koyalım.sonraki ikiyi sarkıtıp, muhallebinin üzerine çevirelim. Diğer 6 tanenin ilk 4 ne de aynı işlemi uygulayıp, sonraki ikiyi bu sefer içe doğru kıvıralım. Çok büyük bir yaprak olmuşsa ve içe doğru kıvırmakta zorlanıyorsak kenarlardan kesip, orta kısma ekleyebiriz.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails