LAZ BOREGI TARIFI
İçinden, limon kokulu kremaların ısırırken ağzınıza aktığı çıtır çıtır bir baklava düşünün .İşte laz böreği.Geçen gün komşum Nurten misafirleri -yani bizler- için yapmış…Ben de özel zamanlarda yaparım ama hazır yapılmışken hemen koşup makinemi aldım ve görüntüledim.Ellerine sağlık Nurten’ciğim…Yoksa ben yapana kadar epey bir zaman geçerdi!….Hamur açmayı bilenler için çok kolay…İşte tarifi:Malzemeler:
- 1 su bardağı süt(biraz fazla)
- 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
- 1 yumurta
- Biraz tuz
- Aldığı kadar un
- 1.5 kg süt
- 4 su bardağı şeker(bana 3,5 daha iyi geldi)
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı un(silmeden az fazla)
- 5 yemek kaşığı pirinç unu
- Pişirip inerken
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
LAZ bÖREĞİ NASIL YAPILIR?
- Önce muhallebiyi kaynatarak hazırlayıp, ılımaya bırakıyoruz. Koyuca bir kıvamda olmalı.
- Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz..
- 12 top hazırlıyoruz.
- 6 tanesini nişastayla çok ince açıyoruz ve tepsiye üst üste koyuyoruz.
- Araya ılımış muhallebiyi koyuyoruz.Tepsiden sarkanları üstüne doğru çeviriyoruz.
- Diğer 6 ‘yı da tek tek incecik açıp onları da seriyoruz.
- Bu sefer taşanları tepsinin tabanına doğru içe kıvırıyoruz.
- Kare dilimler halinde kesiyoruz.
- Üzerine 200-250 gr eritilmiş sıcak tereyağı gezdiriyoruz.
- Fırında 160 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.
- Tepsiyi yağlamıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder