20 Ekim 2007 Cumartesi

MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ TARİFİ


SEFERTASI TARİFLERİ

SEFERTASI TARİFLERİ


Son derece pratik ama hem görsel hem lezzet olarak tartışmasız, tavsiye olunur ...

MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
  • 3 yemek kaşığı un tepeleme
  • 1/2 yemek kaşığı dolusu nişasta (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
Sonradan eklenecek:
  • 1/2 paket sıvı krema (100 ml)
  • 1 dolu kaşık labne peyniri (50 gr)
Üzerine:
  • 1 paket jöle
  • Mevsim meyveleri

MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ Yapılışı

  1. Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karıştırarak bir iki dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım. 
  3. Ilıyana kadar ara ara karıştıralım.
  4. Ilıyınca sıvı krema ve 1 kaşık labneyi ekleyip mikserle iyice çırpalım. 
  5. Kase ya da kuplarımıza paylaştıralım
  6. Jöleyi tarifine göre hazırlayalım ve muhallebinin üzerine serpiştirdiğimiz meyvelerin üzerine dökelim
  7. Dolapta iyice soğuyup donduktan sonra süsleyerek servis yapalım
Not: Bu muhallebiyi 1:1 oranında çoğaltarak  magnolia, muhallebi pastalar, kekler, kadayıflı muhallebiniz de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails