MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler:
- 3 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
- 3 yemek kaşığı un tepeleme
- 1/2 yemek kaşığı dolusu nişasta (tepeleme)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 paket sıvı krema (100 ml)
- 1 dolu kaşık labne peyniri (50 gr)
Üzerine:
- 1 paket jöle
- Mevsim meyveleri
MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ Yapılışı
- Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karıştırarak bir iki dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım.
- Ilıyana kadar ara ara karıştıralım.
- Ilıyınca sıvı krema ve 1 kaşık labneyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.
- Kase ya da kuplarımıza paylaştıralım
- Jöleyi tarifine göre hazırlayalım ve muhallebinin üzerine serpiştirdiğimiz meyvelerin üzerine dökelim
- Dolapta iyice soğuyup donduktan sonra süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder