11 Ekim 2007 Perşembe

MUZLU LOKUM

MUZLU LOKUMMUZLU LOKUM

Bu benim çok sevdiğim arkadaşım Solmaz'dan aldığım,güzel yaptığım ve istisnasız herkesin sevdiği, çooook hafif sütlü bir tatlıdır.Özellikle çocuklar bayılır.Sarması biraz zahmetlidir ama lezzeti yanında çok önemsiz kalır.Yok "ben yine de uğraşmak istemiyorum, beceremem" derseniz muhallebiyi hazırlayıp,borcama yarısını döküp,muzları döşeyip,kalan yarıyı üzerine dökerek de yapabilirsiniz.Neyse, biz gelelim asıl tarife...


MUZLU LOKUM TARİFİ

malzemeler:


  • 1 kg süt
  • 9 kaşık şeker (220 gr civarı)
  • 7 kaşık un (tepeleme değil, silme de değil, normal ) (190 gr civarı)
  • 150 gr. margarin
  • 1 paket vanilya
İçine:
  • 2 adet minik küp doğranmış muz
Ayrıca:
  • hindistan cevizi

MUZLU LOKUM nasıl yapılır?

  1. Sütün içine ölçülü unu ve şekeri koyarak karıştıralım 
  2. Kaynayana kadar da karıştıralım
  3. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip mikserle on dakika çırpalım(bu çırpma önemli, ne kadar çok çırpılırsa o kadar güzel bir kıvam oluyor)
  4. Fırın tepsisini ıslatalım ve muhallebiyi döküp düzgünce yayalım
  5. Soğuyunca üzerini streçleyip, bir gece soğuk bir yerde( balkon veya buzdolabı) bekletelim
  6. Ertesi gün enini 5'e boyunu 4'e bölecek şekilde keselim
  7. Spatulayla alttan kaldırıp her bir parçayı avuç içine poğaça hamuru gibi alıp bir kaşık muz koyalım
  8. Her iki yan muzların üzerine kapatılıp tabağa koyduğumuz hindistan cevizine bulayalım
  9. Ve servis tabağına yerleştirip üzerine fıstık serpiştirelim
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails