Kabak dolmalarımdan çıkan kabak içleri mücver oldu bence çok da iyi oldu . Üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt sosuyla oldukça leziz, birazzcık (!) kalorili ama kabağın en güzel hali diyebileceğimiz bu lezzet için bence devam edin :)
KABAK MÜCVER TARİFİ
Malzemeler:- 3 adet yumurta
- 3 orta boy kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış),
- 1 tutam dereotu, 1 tutam maydanoz
- 4-5 sap taze soğan
- 1/2 su bardağı un(240 ml lik bardak)
- küçük bir kase beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 paket kabartma tozu
KABAK MÜCVER YAPILIŞI:
- Yeşillikleri minik doğrayalım
- Yumurtaları, un tuz ve baharatları iyice çırpalım.
- Kabakları vs tüm malzemeyi iyice karıştırıp bozadan koyu kıvamlı bir hamur yapalım.
- Tavaya zemini kaplayacak kadar az zeytinyağı veya fındık yağı koyup, ısınınca kaşık kaşık harcımızdan koyup ön ve arka yüzünü kızartalım.
- Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alalım ki fazla yağını çeksin
- Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.
***Patates rendesi de çok yakışır
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder