BALKABAKLI ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
- 1 paket etimek,
- 2 poşet krem şanti,
- Krem şanti için; 1,5 su bardağı soğuk süt.
- 1 su bardağı hindistan cevizi,
Balkabağı katı için:
- 1 kg kabak
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket margarin,
- 1/2 su bardağı un,
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 kaşık toz şeker
- 4 su bardağı süt,
- 1 paket vanilya,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı su,
- Kabakları mümkünse bir kaç saat şekerle bekletip sulandıralım.(Değilse 1 çay bardağı su kullanalım)
- Kabakları yumuşayıncaya kadar önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte, varsa suyunu çekmesi için tekrar harlı ateşte pişirelim
- Patates ezeceğiyle ezelim ve ılıması için bir kenarda bekletelim
- Şerbet malzemelerini kaynatalım
- Etimekleri büyük dörtgen borcama dizelim
- Hazırladığımız şerbeti etimeklerin üzerine dökelim, çekmesi için bekletelim
- Muhallebi için; margarini eritip,unu ekleyip kavuralım
- Sütü biraz ılıtalım ve sürekli karıştırarak una ekleyelim
- Topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım(topaklanırsa el blendırı ile çırpalım)
- Toz şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.
- Vanilyasını ekleyelim kapatalım
- Kabakları etimeklerin üzerine düzgünce yayalım
- Hazırladığınız muhallebiyi de kabakların üzerine yayalım
- 2 poşet krem şantiyi,soğuk süt ile çırpalım, muhallebinin üzerine yayalım
- Üzerine bol hindistan cevizi serpelim ve servise kadar buzdolabında bekletelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder