Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta akı(sarısı yüzüne)
- 1 paket yuva yaş maya
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yeterince un
- ceviz
yapılışı:
- Ilıktan daha sıcak su, süt ve şekeri karıştıralım.
- Mayayı ekleyip eritelim, kabarmasını bekleyelim.
- Yumurta akını ve sıvıyağı ilave edelim.
- Mısır unu ve tuzu karıştıralım; en son olarak azar azar unumuzu ele yapışmayacak bir hamur olana kadar ekleyelim, fazla değil.Çok yumuşak bir hamur olmalı.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım
- Hacminin iki katı olunca (***ya da size daha kolay bir yol: bir çay bardağına su koyup içine hamurdan misket kadar atın.suyun yüzüne çıkınca mayalanmış demektir)
- Yumurta kadar alıp içine dövülmüş ceviz (ya da başka bir şey) koyup kapatalım ve tepsimize dizelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısının içine azıcık pudra şekeri karıştırıp üzerlerine sürelim.
- Çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder