TİRAMİSU TARİFİ
Keki için :(dilerseniz hazır pastaban da kullanabilirsiniz)
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için :
- 1 lt süt
- 7 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri(250gr) ya da mascarpone
Islatmak için :
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve(nescafe)
Üzerine Serpmek için
- Kakao
TİRAMİSU YAPILIŞI
- Yumurtaları bir fiske tuz ile iyice çırpalım.
- Şekeri ilave edip eriyinceye kadar(yaklaşık 5 dakika) çırpmaya devam edelim...
- Unun içine, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ilave edip karıştıralım ve yumurtalara ekleyelim.
- Yağlanmış unlanmış 26-28 cm çapındaki kelepçeli kalıba ya da 18x27 cm orta boy borcama dökelim.
- 170 derece fırında kekimizi pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kreması için de yumurta sarısı, şeker, un ve sütü tencerede önce iyice karıştıralım, sonra karıştırarak a 3-4 dakika kaynatalım.
- Biraz ılınınca labne peyniri ve vanilyayı ilave edip mikser ile çırpalım.(Bu aşamada kar haline getirilmiş yumurta akları da ilave ediliyor orijinal tarifte ama çiğ yumurtaya karşı olduğum için ben eklemiyorum.)
- Kekimiz soğuyunca ikiye kesip, hazırladığımız granül kahve karışımının yarısı ile alt tabanı ıslatalım.
- Islatılan kekin üzerine kremanın da yarısını sürüp, diğer pasta kekini kremanın üzerine kapatalım
- Aynı şekilde onu da ıslatıp, kalan kremayı düzgünce her yerine sürelim
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis öncesi kakao ile süsleyip servis yapalım
Afiyet olsun
Not: Daha pratik yapmak isterseniz hazır pandispanya ya da kedi dili bisküvi alıp kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder