Bir sürü krem karamel tarifi edindim yıllar içinde ama inanın en sevdiğim bu...Gerçekten hafif, lezzeti güzel ve yapımı çok kolay.Yumurtası olmadığı için 7-8 yumurtalı tariflerle mukayese edersek, kolesterole etkisi çok düşük.Hele bir de light süt kullanırsanız daha da azalır.Biliyorsunuz genç- yaşlı farketmiyor; çağın en ciddi sorunlarından biri.Çok değil belki ama dikkatli olmakta fayda var.
Bu tarifi de yıllar önce sevgili arkadaşım Yeşim'den almıştım.Canım sonra çok üzücü günler geçirdi; 2 yıl önce 19 yaşındaki evladını bir trafik kazasında kaybetti.Allah sabrını veriyor, dayanılır gibi değil ama elden gelir bir şey de yok ki...ecele çare var mı?
YALANCI KREM KARAMEL TARIFI
malzemeler:
kreması:
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı mısır nişastası( uyarı:ben artık GDO sebebiyle sadece buğday nişastası kullanıyorum)
- 1 çay bardağı şeker
karameli:
- 1 su bardağı şeker
YALANCI KREM KARAMEL nasıl yapılır?
- Tüm krema karıştırıp,kaynatıyoruz bir iki dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
- Altını kapatıyoruz
- 1 su bardağı şekeri tavada karamelize edip(eritiyoruz yani) kaselerimizin içine birer kaşık koyup, üzerine kremayı döküyoruz.
- Bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyor.
- Ertesi gün tabağa ters çevirip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder