11 Ekim 2007 Perşembe

KISIR

KISIRŞu hayatta yemekten asla bıkmayacağım sayılı yemeklerdendir..nedir cazibesi bilmiyorum ama diyetlerimi bozduran, irademi bozduran, hayır diyemediğim bir güzellik..Dolayısıyla ne kadar az görüşürsek sanırım bedenim için o kadar hayırlı olacak :) Bu ölçülerle benim usulümle denemek ister misiniz?

KISIR

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 adet taze soğan
  • 2 adet yeşilbiber
  • 8-10 dal maydonoz
  • 2 adet domates ve 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet limon
  • 1 kaşık nar ekşisi

Kısırın yapılışı:

  1. Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile 1/2 saat ıslatıyoruz.
  2. Her malzemeyi eklediğimizde bir kaç dakika karıştırıyoruz.
  3. Yağ, rende soğan, kimyon,tuz, karabiber, ekliyoruz.
  4. Doğranmış taze soğanı biberi, maydonozu, limonu ,nar ekşisini ve en son olarak da domatesleri ilave ediyoruz, ezmeden karıştırıyoruz..
  5. Marul yaprakları ve serpilmiş domates ile  ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails