KISIR
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3-4 adet taze soğan
- 2 adet yeşilbiber
- 8-10 dal maydonoz
- 2 adet domates ve 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet limon
- 1 kaşık nar ekşisi
Kısırın yapılışı:
- Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile 1/2 saat ıslatıyoruz.
- Her malzemeyi eklediğimizde bir kaç dakika karıştırıyoruz.
- Yağ, rende soğan, kimyon,tuz, karabiber, ekliyoruz.
- Doğranmış taze soğanı biberi, maydonozu, limonu ,nar ekşisini ve en son olarak da domatesleri ilave ediyoruz, ezmeden karıştırıyoruz..
- Marul yaprakları ve serpilmiş domates ile ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder