14 Ekim 2007 Pazar

SUTLAC TARIFI

SUTLAC TARIFIFIRIN SUTLAC TARIFI
Kızım yemek yemeyi çok seven, damağına düşkün bir genç kızdır.Ve der ki;
-Anne, bir çok yerde sütlaç yedim, seninki gibisi yok.!
Bu onun fikri, teşekkür ediyorum ama isterim ki bir de siz deneyin...Sonra kendi düşüncenizi bana iletin.Yıllarca aradıktan sonra 5-6 yıl önce hemen herkesin beğendiği bir tarif bulduğum ve sizlerle paylaştığım için gerçekten çok mutluyum.
İşte tarifim:

SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler:

  • 1,5 kg süt
  • 1 küçük çay bardağı pirinç(iyice haşlanıp, soğutulacak)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme dolusu buğday nişastası(2 silme kaşık)
  • 2 paket vanilya(inerken eklenecek)

SÜTLAC NASIL YAPILIR?

  1. Pirinç ve vanilya hariç tüm malzemeyi iyice çırptıktan sonra pirinci de ilave edip kaynatıyoruz
  2. Altını kısıyoruz, ara sıra karıştırarak koyu boza kıvamında pişiriyoruz.
  3. Ocaktan alıyoruz ve vanilyasını ekliyoruz.
  4. Kaselere paylaştırıp, ılıdıktan sonra üzerini tarçınla süsleyip servis yapıyoruz.
  5. Fırın sütlaç yapmak istersek güveç kaplarına koyarak, başka hiç bir işlem yapmadan içi bolca  su dolu fırın tepsisinde fırına veriyoruz...
  6. Üstten ısıyı vererek çok kısa süre kızartıyoruz.

Afiyet olsun.

***Şeker miktarı bizim damak tadımıza göre çok güzel ama az tatlı tercih edenler azaltabilirler.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails