Kızım yemek yemeyi çok seven, damağına düşkün bir genç kızdır.Ve der ki;
-Anne, bir çok yerde sütlaç yedim, seninki gibisi yok.!Bu onun fikri, teşekkür ediyorum ama isterim ki bir de siz deneyin...Sonra kendi düşüncenizi bana iletin.Yıllarca aradıktan sonra 5-6 yıl önce hemen herkesin beğendiği bir tarif bulduğum ve sizlerle paylaştığım için gerçekten çok mutluyum.
İşte tarifim:
SÜTLAÇ TARİFİ
Malzemeler:- 1,5 kg süt
- 1 küçük çay bardağı pirinç(iyice haşlanıp, soğutulacak)
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tepeleme dolusu buğday nişastası(2 silme kaşık)
- 2 paket vanilya(inerken eklenecek)
SÜTLAC NASIL YAPILIR?
- Pirinç ve vanilya hariç tüm malzemeyi iyice çırptıktan sonra pirinci de ilave edip kaynatıyoruz
- Altını kısıyoruz, ara sıra karıştırarak koyu boza kıvamında pişiriyoruz.
- Ocaktan alıyoruz ve vanilyasını ekliyoruz.
- Kaselere paylaştırıp, ılıdıktan sonra üzerini tarçınla süsleyip servis yapıyoruz.
- Fırın sütlaç yapmak istersek güveç kaplarına koyarak, başka hiç bir işlem yapmadan içi bolca su dolu fırın tepsisinde fırına veriyoruz...
- Üstten ısıyı vererek çok kısa süre kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
***Şeker miktarı bizim damak tadımıza göre çok güzel ama az tatlı tercih edenler azaltabilirler.
***Şeker miktarı bizim damak tadımıza göre çok güzel ama az tatlı tercih edenler azaltabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder