10 Ekim 2007 Çarşamba

ŞAFAK ÇORBASI

ŞAFAK ÇORBASI

Nefis bir çorbadır , kesinlikle tavsiye ederim. En sevdiğim ikinci çorba ...


Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık tereyağı
  • 5 domates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu

şafak çorbası


ŞAFAK ÇORBASI nın yapılışı:
  1. Yağda unumuzu sarartıyoruz ve üzerine rondoda iyice ezip sonra süzgeçten geçirdiğimiz domateslerimizi ekliyoruz.
  2. Biraz daha karıştırıp sıcak et suyumuzu ve tuzu koyuyoruz.
  3. Beş dakika kadar sonra da yumurta sarılarını sütle çırpıp karıştırarak çorbamıza katıyoruz
  4. Bir iki taşım kaynatıp kapatıyoruz.
  5. Küp kesip hafif yağda kızarttığımız ekmek garnitürü ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails