ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ
Malzemeler:
- 3-4 sap pırasa
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük havuç
- 1 küçük çay bardağı (3-4 kaşık) zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 limon suyu
ZEYTİNYAĞLI PIRASA nasıl yapılır:
- Bir soğanı yemeklik doğrayıp 3-4 kaşık zeytinyağında hafif pembeleştirdim.
- Havucu verev kesip onları da ekleyerek kavurmaya devam ettim.
- Bu arada pırasaların da yeşil yapraklı kısmı hariç verev doğradım ve onları da ekleyip kısık ateşte (bu arada tencerenin de kapağını kapatarak) iyice gevşettim ve suyunu bırakmasını sağladım.
- Bir tatlı kaşığı toz şeker, tuz, limon suyu ve 1-2 kaşık pirinç ve çok az sıcak su (1 küçük çay bardağı kadar)ekleyerek yaklaşık 45 - 50 dakika kısık ateşte pişirdim.
- Ekşiliğini kontrol edip gerekiyorsa yarım limon suyu daha ekleyerek altını kapattım ve soğuyana kadar açmadım.
Afiyet olsun
1 yorum:
ablacım sanırım burda bi yanlışlık var :) pırasa demişsin ama bir çeşit poğaça tarifi var :) blogger bişiler karıştırmış kanımca :)
Yorum Gönder